El perfil dels ponents

Alguns dels jugadors més il·lustres del FC Barcelona de tots els temps seran els ponents del primer acte del Fòrum d’aquest 2015. Johan Cruyff, Éric Abidal , José Edmílson i José Ramón Alexanko parlaran de la situació actual del Barça i de la importància de ser una figura blaugrana.

Johan Cruyff: nascut a Amsterdam el 25 d’abril del 1947, és un dels mites del futbol mundial i un dels estàndards blaugranes de tots els temps. Va brillar sobre el terreny de joc com a jugador, va revolucionar el joc de l’equip des de la banqueta i ha estat una peça clau en la definició de l’estil de joc de l’actual Barça. Està considerat com un dels quatre millor jugadors del Segle XX i el millor jugador europeu de tots els temps.

Éric Abidal: nascut a Saint Genis-Laval l’11 de setembre del 1979, és el símbol blaugrana de la lluita contra la malaltia, l’èxit i el dolor. De la companyonia i el compromís. Serà recordat per aixecar la Champions League de la temporada 2010-11 després que el capità, Carles Puyol, li cedís aquest honor ja que el jugador francès es va perdre bona part de la temporada per un càncer. Durant les sis temporades com a blaugrana, Abidal va guanyar cuatre Lligues, dos Lligues de Campions, tres Supercopes i dos Copes del Rei.

José Edmílson: nascut a Taquaritinga (Brasil) el 10 de juliol del 1976, va arribar al Barça la temporada 2004/05. Centrecampista de tall defensiu va aportar centímetres a l’equip. El brasiler, campió del món amb la seva selecció, va guanyar dos Lligues, dos Supercopes i una Lliga de Campions defensant la samarreta blaugrana.

José Ramón Alexanko: nascut a Barakaldo el 1956, va ser el fitxatge estrella del Barça el 1980, procedent de l’Athletic de Bilbao. Conegut pel sobrenom de “Talín” es va convertir ràpidament en un referent blaugrana i va ser clau en l’eix de la defensa del Barça. Amb un joc intel·ligent i elegant que donava tranquil·litat als seus companys, no va tardar a ser capità de l’equip. Amb 36 anys, el 1992, va jugar la final de la Copa d’Europa de Wembley i va tenir l’honor d’alçar la copa de campions.